Istuma!

Kun joulukuussa tavattiin Tellervon ja Oliverin kanssa ekaa kertaa Keskustelupuiston merkeissä, yritin hahmottaa puistovisiotani. Ainut asia , joka helposti nousi esille, oli penkki: puistossa  on puun alla penkki. Sehän on siellä ympäristön tarkkailun, mietiskelyn, jalkojen lepuuttamisen tai vaikka puistopiknikin vuoksi. Niinpä otin ensimmäiseksi tavoitteekseni hankkia palstalleni istuimia. Penkkiä en tähän hätään saanut, koska betonipenkit ovat niin hintavia. SPR:n kirppikseltä löysin mainiot retrot puutarhatuolit. Ne spreijasin retroväri oranssilla ärhäkkäämmän värisiksi. Ostin viimeiset kolme purkkia,yhtä jäi puuttumaan ja  väri on yksilöllisen kirjavahkoa. Ei tässä kuitenkaan ole tarkoitus kompastua käpyihin. Tänään kaksi tuolia vietiin luumupuiden alle ja nyt vain odottelen myös syreenien kukintaa. Luumu on kohta kukassa ja lähipalstoilla puskee kielo lehtiään näkyviin.                                                                                                                           Tarvitsisin vielä pienen pöydän, jonka suhteen olisi muutama juttu muhimassa. Katsotaan jos kesän aikana löytyisi. Muutenkin tuntuu, että suunnitelmat ovat nyt kehittelyvaiheessa.                                                                                                                                                                            Käykää ihmeessä istuskelemassa ja ihailemassa puita ja pensaita kerrostalojen keskellä. Ohikulkumatkalla,iltalenkillä tai vaikka ruokatunnilla. Istuskelu on oikeus tai melkeinpä velvollisuus näin kesän kynnyksellä.