Runoutta ja proosaa

Jos sattuisit  helteisenä heinäkuun päivänä etsimään mukavaa taukopaikkaa, menisitkö puistoon istuskelemaan? Jos löytyisi varjoa tarjoava istuin, joisitko sen lämmenneen vissypullon pohjat ja ottaisitko kengät pois hetkeksi? Jos sinulla olisi vartti ylimääräistä aikaa, lukisitko jotain ajankuluksi?

Keskustelupuistossa voit tehdä niin. Siellä, punaherukkapensaan vieressä, on kaksi oranssia tuolia ja pöytä, jonka päällä on peltirasia. Avaa kansi ja valikoi makusi mukaan runoja onnesta tai jännittävä “Murhalinnan kummitus”. Hillitympään makuun on Aku Ankka ja kissamietelauseita.

Jos lukemisen sijaan haluat lepuuttaa silmiäsi kesäkukissa, voit ottaa pienet maistiaiset viereisestä kukkaistutuksesta. Siinä kaikki on syötävää. Viinisuolaheinä ja kuolemattomien yrtti ovat ihan salaattiaineksia.

Itse taidan jatkaa herukkapensaan hoitamista.  Ruosteen vaivaamat lehdet pitää poistaa, jotta ensi kesänäkin saadaan hehkuvaa herukkaa. Voit toki maistella herukoitakin, ne näyttävät jo kypsiltä ja varmasti maistuvat kesältä.