Mihin tämä kaikki johtaakaan?

Oli kesä.

Heinä kasvoi.

Ja heinä kasvoi ja kasvoi.

Ja niin edelleen.

Näin orastavan katastrofin; puistomme on hukkumassa heinikon valtaan!

 

Moni hoiti palstansa aluetta, leikkasi heinän. Mutta kun pelaajia on 22 ja tyhjiä palstoja 14, niin kyllähän siellä puistossa oli hoitamatonta heinää vaikka kuinka paljon. Myös pusikot alkoivat rehottaa lehtevinä. Oli tehtävä jotain ennenkuin… Oli järjestettävä talkoot. Minusta tuli talkoiden kokoonkutsuja, ja sitä kautta koin ehkä liikaakin vastuuta siirtyvän harteilleni asian tiimoilta. Joka keskiviikko järjestettiin talkoita joissa leikattiin heinää ja haravoitiin ja kärrättiin sitä pois. Sama toistui monta viikkoa. Heinäahdistus lisääntyi.

Kuten tiedämme, talkootyö on ilmaista työtä johon ei aina välttämättä kauheasti ole halukkaita tekijöitä, kaikki eivät kykene, joillain on kuormittava elämäntilanne jne. Pieni ydinporukka oli kuitenkin yleensä paikalla, mutta emme mekään ihmeisiin pystyneet. Niinpä taistelu heinikkoa vastaan alkoi näyttää liian työläältä.

En nähnyt itseäni ensisijaisesti puiston heinätalkoolaisena, alkoi homma rassata liikaa. Kirjoitin kaikille lähetettävään sähköpostiin ratkaisuehdotuksia heinäongelman kukistamiseksi, ja pyysin mielipiteitä miten asia jatkossa hoidettaisi. Suurin osa vastaajista kannatti leikkuun ulkoistamista, ja Eija V:n mies jopa kävi ajamassa alueen kertaalleen siistiksi, mistä olen hänelle edelleen kiitollinen. Nyt huomisessa pelitapaamisessa on tulossa päätös alueen ruohikon hoidosta, joten me pelaajat voimme taas keskittyä siihen mitä meidän tuleekin tehdä, eli puiston suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Oman palstan laitto jäi aivan heinikon jalkoihin. Olemme keskustelleen puistokahveilla paljon yhteisöllisyydestä ja puiston kehittämisestä eteenpäin. Kannatan ajatusta ryhmätyöskentelystä ja yhteisöllisyyden lisäämisestä, rajojen poistosta. Olen toistaiseksi ajatellut panostaa voimavarani yhteishankkeisiin. On vedettävä isoja linjoja, minkä jälkeen on helpompi piipertää yksityiskohtia.

Haluan toimia sekä uutta luovana että kokoavana voimana hankkeessa, ja haluan tehdä ryhmätyötä. Niinpä tämänkertainen pelisiirtoni pelirahan käyttämisen osalta, puiston talkoilla hoitamisen sekä polkuryhmään kuulumisen lisäksi, käsittää seuraavat teot: Selvittelin huvimajan/paviljongin hankkimista. Meitä oli monia pelaajia ketkä sellaisen halusimme. Tilasin huvimajan ja tänään kävin maksamassa materiaaleja. Winnova toteuttaa sen talven aikana ja pystytys on keväällä. Joko saamme yhdessä päätettyä paikan joltakin vapaalta palstalta, tai sijoitamme sen jonkun huvimajan rahoittamiseen osallistuvan pelaajan palstalle. Käytin koko pelirahani materiaalimaksuihin: puutavaraa Ihoden Höyläämöltä. Myös Hermannin rahat käytettiin samaan tarkoitukseen. Lisää saa maksaa myöhemmin kun nähdään paljonko materiaaleja kulluu. Upeaa joustoa Winnovan Jari Gustafssonilta sekä Ihoden Höyläämöltä, kiitos heille. Olen onnellinen.

(Kuvassa keskeneräiset lepotuolini, koska en viitsinyt laittaa kuvaa heinäkasoista. Tuolit kenties ruuvaillaan kuntoon jossain vaiheessa.)