Kevättä ja koronaa

Minulla oli tavoitteena saada soitin valmiiksi kevään ensimmäiseen pelitapaamiseen mennessä. Kalenterista oli löytynyt sopivat ajat tekemiselle lauantaisin ja tiimissä oli mukana myös absoluutinen sävelkorva.

Helmikuun tavoite oli ratkoa kaikki tekniset ongelmat. Aluksi kaikki kokeilut olivat epätoivoisia, kunnes yhtäkkiä kaikki tekniset ongelmat oli voitettu ja suunnitelma valmistui!

Varsinaista viritystyötä ja uusien putkien tekemistä varten ehdittiin kokoontua vain kerran. Tilaa oli lämmitetty tekemistä varten vähän kesäisemmäksi.

 

Putkia tehtiin lisää. Yhteen putkeen kokeiltiin myös kuvionuottiväritystä. JIHUU, maalaus ei vaikuttanut viritykseen!

Mutta sitten tuli korona. Päädyimme perumaan tekemisen, vaikkei meidän tiimiimme kuulunutkaan kuin kolme ihmistä. Asiantuntija oli kuitenkin käskenyt itseltään aina kysyä, että onko tämä välttämätöntä ja sen jälkeen kehottanut pitämään huolta turvavälistä ja käsihygieniasta. Koko meidän tiimimme oli sitä mieltä, että juuri nyt emme halua kokoontua soitinta rakentamaan.

Ja on siinä sitten sekin puoli, että soitin valmiina houkuttaa kenties ihmisiä kokoontumaan ja tarttumaan samaan vasaraan. Ei olisi vuosi sitten uskonut puistohaasteiden liittyvän hygieniaan ja turvaväleihin! Kyllä ne alkuperäiset ajatukset olivat paljon yksinkertaisempia.