Kesää odotellessa

Kesää odotellessa…

Talvi oli lauha mutta kevät palautti meidät takaisin aivan normaaliin vuodenkiertoon.  Ei ihan niin lämmintä kuin odotimme.  Kylmä pohjoisen puoleinen tuuli on aina aika ikävää.  Puissa on lehdet hiirenkorvalla, aivan kuin 60 v  sitten koulun päättäjäisten aikaan.  Se on jäänyt mieleeni.  En tosin silloin seurannut kevään kehittymistä sillä intensiteetillä kuin nyt.

Hiirenkorvalla ja intensiteetillä???  Tämä ei ole selkokieltä.  Aion palata ja jatkaa selkokielellä tästä eteenpäin, jos vain osaan.  Opettelen koko ajan.
“Puut hiirenkorvalla” tarkoittaa pieniä vihreitä lehtien alkuja puiden oksissa.   Se osoittaa, että puu on aloittanut uuden elämänsä  kohti kesää.
Intensiteetti tarkoittaa tarkkaa seuraamista, tässä yhteydessä, luonnon kevään tapahtumista.

Palataampa  Keskustelupuistoon.

Risusavotta…

Keskiviikkona 13.5. pidettiin puiston yleiset siivoustalkoot.  Vuokrasin raivaussahan ja sillä siivosimme koko puiston risut ja roskat.  Koska siivous on aika hankalaa, ainakin raivausahalla, ostin sahaan oman terän puistoa varten.  Tämä siksi, että kyllä terä osuu kiviin, vaikka kuinta varoisit.  Aikamoinen risukasa saatiinkin syntymään.


Kuvassa aktiivijäsenet Eija V, Anne H ja Jaana G.  Aika muhkea kasa risua ja roskaa tontilta.

 

Kivipenkit…

Keskiviikkona 20.05. saapuivat Jaana G:n hankkimat kivipenkit.  Penkkien jakelu tapahtui reippaasti kivimiesten toimesta eri tonteille.  Tämän jälkeen ongelmat olivatkin täysin osallistujien harteilla, kirjaimellisesti. koska jokainen kivi painoi n. 100 kg per kivi.  Niitä ei sovitella ja asemoida kovin helposti.

Lopputulos on kuitenkin aika hieno.  Kuvassa on Eeron tontti penkin asennuksen jälkeen. Penkkien kivet eivät ole aivan pystysuorassa, mutta hyvin tukevasti maassa. Näinhän ne ovat olleet jo vuosikymmeniä,  “historiankirjoituksen mukaan…”
Maasto edustaa alkukesää, ei vielä kovin vihreää mutta vihreys kasvaa, kukkapenkin reunuksen saniasiet  kasvavat 10 cm yhdessä yössä.
Kuva on vielä ilman puistovalaistusta,  Se tuo vielä alueelle aivan oman ilmeensä.  Odottakaapa…