Kivipuro metsässä

Hetken seisahdus, kuule metsän kuiskaus.

Istahda kivipenkille. Kivipuro solisee. Poimi purosta hyvän mielen ajatus.

Jaa hetki toisen puistovierailijan kanssa.

Näin palstani työaskeleet ovat päättymässä. Viimeiset silaukset ja siistimiset, askeleet kohti uutta ja kokoavaa yhteistä puistolinjaa.

Siirsin Eija K:n lahjoittamat matalakasvuiset kevätkukkijat lehtoimikät valosaappaiden taakse varjopuolelle isosta kukkapenkistä. Toivottavasti ne ottavat paikkansa toisin kuin viime syksynä ja alkukeväästä istuttamani kukansiemenet, jotka kärsivät helteestä, kuivuudesta sekä varjoisuudesta.

Säilytin kivipuron ja puistopolun reunalla olevat luonnonheinät. Lisäsin pensasmaisia marjakuusia, komeita saniaisia ja askeltamista kestävää ajuruohoa sekä sininata-heinän vaahterankannon päälle. Viimeistelin kasvialustoja maisemointikankaalla sekä karikkeella. Puistopolkua risteävä askellaattapolku ohjaa puistokeskusta kohden.  Askelnuoli osoittaa suuntaan, josta puistomatka jatkuu eteenpäin.

Toivon, että mahdollisimman moni löytää keskeltä kaupunkia, kerrostalojen välistä pienen metsäisen polun. Ehtisi hetkeksi istahtaa, ihmetellä ja oivaltaa ajan kulun — elää hetkessä.

Lopuksi lämpimät kiitokseni kotijoukoilleni. Ilman teitä tämä parivuotinen projekti ei olisi onnistunut.

Kuvat: Anri Gorski