Puistoalueen kastel...
 
Notifications
Clear all

Puistoalueen kastelu

9 Posts
5 Users
2 Reactions
515 Views
Posts: 141
Topic starter
 

Hyvä puistoväki,

Kaikki Keskustelupuistoon istuttamamme kasvit ja koko alue tarvisee vettä kasvaakseen ja pysyäkseen hengissä.  Vettä ei alueella luonnostaan ole.  

Vesiliittyymä kaupungin taholta on varsin kallis, (6000 €) Kuka on tämän selvittänyt/kysynyt, en tiedä.  

Yksi ratkaisu kastelutarpeeseen olisi Etelän puolella olevan kerrostalon seinässä oleva vesiposti.  Siinä olisi luonteva vesipiste koko puiston tarvitsemaan veden tarpeeseen.  Emme tietenkään voi ko. taloyhtiön maksamaa vettä veloituksetta käyttää.  Ehdotukseni on, että vesipostiin asennettaisiin erillinen vesimittari rakennuksen sisälle puiston kustannuksella.  Tämä kustannus on varmasti merkittävästi alle 6000€.  Saisimme vettä tarpeemme mukaisesti ja maksaisimme taloyhtiölle käytetystä vedestä osuutemme yhteisistä varoistamme.   Vesimaksu ei todellakaan voi olla kovin suuri, mutta veden puute on puiston kannalta todella vakava puute. 
 Miltä idea tuntuu?  Voinko olla yhteydessä taloyhtiöön?

Terv.  Eero

 

 
Posted : 29. May 2020 08:47
Posts: 137
 

Ei kysyminen mitään maksa, siitähän voi jatkaa keskustelemista. 😀 

Jos istutuksia halutaan, vesi on välttämätön.

 
Posted : 29. May 2020 11:19
Posts: 33
 

Siellähän on se vesitankki. Ainakin minä kastelin kasvit sillä viimeksi.

 
Posted : 31. May 2020 09:15
Posts: 141
Topic starter
 

@player15

Vesitankki oli viime Lauantaina klo 13 kohtuu täynnä mutta Su illalla Anne ilmoitti, että pönttö on tyhjä.  Hana oli aivan auki.  Sitä ei lapset saa auki, joten selvää ilkivaltaa.  Hana on niin tiukka, että se voi jäädä tihkumaan tavallisessakin käytössä.  Kun hana oli Annen mukaan täysin auki, tämä vaihtoehto ei ole todennäköinen.  Siis koulujen päättäjäisten ilkivaltaa.

Vesitankki ei ole todellinen vaihtoehto edes tämän kesän kastelulle koska perustamani, oman alueeni ja lievealueiden, nurmikko tarvitsee vettä  paljon kastelukannua enemmän.  Kaikki istutuksemme tarvitsevat paljon vettä ollakseen esittelykunnossa syksyn 2020 päättäjäisjuhlissa ja eritoten ensi keväänä, kun puiston pysyvyydestä äänestetään/päätetään; huom. Kunnallisvaalit 2021.

Olen kysynyt yksityisesti ja perustellusti läheisen kerrostalon vesipostin käyttöä korvausta vastaan, mutta en ole vielä saanut vastausta.  Vastaan kun saan vastauksen.

Terv. Eero

 

 

 
Posted : 2. June 2020 16:50
Posts: 56
 

Morjens,

Tein kyselyn myös noiden muiden taloyhtiöiden isännöitsijöille/ hallituksille. Raumalla veden hinta näytti olevan 5,2e/kuutio, eli vesimittarin hinnalla saadaan 10-20kuutiota, ja asennustyön hinnalla vähintään 20-30 kuutiota vettä. Eli voisimme myös ajatella ns. könttäsumma korvausta.

Soitan vielä tuon Merikoulun puoleisen talon hallituksen puheenjohtajalle huomenna jos vaikka saataisiin joku ajatus lauantaille..

 
Posted : 4. June 2020 18:09
Posts: 56
 

Kalliokatu 32 hallitus ei puoltanut tuota vedenottoa. 

 
Posted : 11. June 2020 10:28
Posts: 141
Topic starter
 

Tositilanne on, että puistomme mitkään istutukset ja kasvit eivät kasva ilman vettä. On täyttä teeskentelyä, että selviäisimme ilman kastelua.  Kuka tässä nyt pettää ketä? Kenelle vedenhankinta kuuluu?

Terv.  Eero

 

 
Posted : 17. June 2020 20:02
Posts: 141
Topic starter
 

On jotekin turhauttavaa jankuttaa tästä asiasta.  Teemme pionipenkkejä, istutamme kasveja, perustamme nurmikkoalueita, luomme uutta vihreyttä koko alueelle, mutta emme saa vettä.  Mikä tässä nyt mättää.  

Onko tämä taiteilijoiden asia vai onko tämä Museon asia? Vettä on saatava; ja ihan hanasta, ja pian.
Miten ihmeessä yksityinen pelaaja tähän voi vaikuttaa?

Terv.  Eero

 

 
Posted : 20. June 2020 22:50
Posts: 33
 
Hei,
 
pahoittelut, että vastaamisessa on kestänyt! Vesiasia on todella tärkeä, mutta hieman monimutkainen. Tänä kesänä vesitankki valitettavasti on ainut kastelutapa. Olemme käyneet puiston ylläpidosta alustavia keskusteluja Wihertoimen kanssa ja he pitävät puiston perusylläpidosta huolta ainakin pari seuraavaa vuotta.
 
Kasteluasiaakin sivusimme. He eivät voi mihinkään suuritöiseen kasteluun ryhtyä, mikä kannattaa kasveja valittaessa  ottaa huomioon. Sen sijaan he olivat varovaisen optimistisia sille, että voivat hoitaa tiettyyn pisteeseen asti kastelua 1-2 vuoden aikana, jolloin nuoret kasvit sitä vielä tarvitsevat.
 
Kaikista yksityiskohdista puiston huollon suhteen päätetään, kun tarpeet ovat selkeät. Wihertoimi toivookin saavansa pelaajilta "hoitokortit", jossa puiston hoitotarve selviää. Tellervo ja Oliver ovat tästä teihin yhteydessä kesän mittaan.
 
Olen kysynyt Rauman Vedeltä vesiliittymän avaamisesta puistoon ja saanut seuraavan vastauksen: Vesijohdon saaminen ko. tontille onnistunee, mutta ei ole ihan halpaa. Pelkän vesijohdon liittymismaksu määräytyy käyttötarkoituksen ja putkikoon mukaan ja on n. 6000 euroa. Käytöstä peritään tietenkin kulutuksen mukainen maksu.
 
Terveisin
 
Elina Lönnströmiltä
 
 
Posted : 22. June 2020 13:17