Tontin taustalla tapahtunutta

Meidän tontti on ollut aika lailla luonnontilassa.

Ensimmäisten viikkojen aikana oli tietysti tavalliset arkikiireet viemässä aikaa ja loman alettua seurailimme keskustelua koko puiston pohjatöistä. Emme olleet varmoja, pitäisikö meidän säästää jo jotain summaa yhteiseen pottiin niin, että saisimme järeämpiä työkoneita paikalle. Keskiviikon 5.6. tapaaminen oli siitä hyvä, että jo osan porukan kanssa löydettiin yhteisiä ajatuksia puiston polkujen ja pohjatöiden ehdotukseksi seuraavaan pelisiirtotapaamiseen. Samalla selkiytyi se, että nyt meidän on käytettävä pelirahaa johonkin muuhun. Yhteisen potin aika on myöhemmin.

Mummu oli napannut yhden alkuideoista, auringonkukat.

Mummun puutarhassa on kasvamassa viisi pientä auringonkukkaa, jotka siirrämme tontille. Se, mihin ja miten kukat siellä istutetaan, on vielä mietinnässä. Ruukkuihin, todennäköisesti.

Mielessä ollut idea esiintymislavasta ja toisaalta lapsia innostavasta leikkipaikasta sai eräänä iltapäivänä uudenlaisen muodon, kun naapurin tytöt olivat piirtäneet asfalttiin liiduilla ihania hyppimisruudukoita. Mitä jos tekisimme itse laattoja? Asettelisimme ja upottaisimme ne tontille niin, että ne aktivoisivat lapsia loikkimaan ja leikkimään.

Näin me lähdimme ostoksille. Ensin kirpputorille ostamaan lasiesineitä ja erilaisia muovisia muotteja. Sen jälkeen rautakauppaan sementtilaastin ostoon.

Mökillä oli sopiva ilma ja paikka tehdä ensimmäiset laattakokeilut.

Nyt on laattojen annettava kuivua muutamia päiviä. Välillä kastellen. Tämä on hyvää hommaa tehdä tässä alussa, sillä laattojen valmistamiseen kuluu aikaa ja puiston pohjatyötä ei ole vielä tehty.