Ajatuksia ja tunteita keppien 10. 11. 18. ja 19 välistä.

Taustaa ajatuksilleni: Kevät ja kesä ovat menneet nopsaan ja monenlaista kivaa on puistossa tapahtunut. Yhteistyön viriämisestä on hienoja esimerkkejä, tosin kontaktien ja yhdessä pohtimisen sattumanvaraisuus edelleen hieman huolettaa. Hanke onkin juuri yhteistyön näkökulmasta katsottuna hyvin haastava.

Ensimmäisessä blogissani totesin ja tunnustin mm. että minulla on pallo hieman hukassa. Edelleen on tunne, että teen jotain muuta kuin pitäisi tehdä.

Yhteiseltä pelikentältä en osannut palloa ehkä etsiä tai etsin liian aikaisessa vaiheessa ja ajauduin vain oman palstani pohdiskeluun ja unelmieni toteuttamiseen. Kuvittelin ja odotin, että alussa käytetään aikaa enemmän ajatusten vaihtoon, tutustumiseen ja keskusteluun, kaikki yhdessä. Kuvittelin, että Ideoimme jopa jotain uutta julkisten puistojen suunnitteluun ja käyttöön.

Tähän päädyin: Edellä kuvaamin ajatuksin lähdin hieman vastahakoisesti työstämään omaa palstaani, muu pohdiskelu jäi odottamaan. Omaan palstaan keskittymiseen ohjasi sekä rahankäytön säännöt, että päätöksenteon säännöt. Tein hankintoja joita en ehkä olisi tehnyt jos suunnitteluaikaa ja toisiin pelaajiin tutustumiseen olisi käytännössä ollut paremmat mahdollisuudet.

Valitsin tarpeettoman työlään ja yksityiskohtia sisältävän tavoitteen, tavoitteen jonka olin ajatellut toteuttavani vasta vuoden 2020 aikana, mutta edellä kerrotuista syistä valmistuikin jo heinäkuussa 2019. Pääosin kallioinen palsta oli inspiroiva ja tarjosi mahdollisuuksia ilman suuria maarakennustoimia. Eniten aikaa kuluikin muualla tekemiini valmisteleviin toimiin kuten hankintoihin, maalaustelineen rakenteluun ja kukka-aiheen valamiseen.

Kallioinen maapala sopi suunnitelmiini ja toivon, että ratkaisuni ei ainakaan tässä vaiheessa vaikeuta muita toimia. Tärkeintä minulle kuitenkin oli, että koin tekeväni paikkaa muille kuin itselleni.
Toteutin ajatustani ”Paikka taiteelle”. Olen usein kuvitellut näkeväni taiteilijoita työssään esimerkiksi Rauman keskuspuistossa ja heidän ympärillään taiteen tekemisestä kiinnostuneita. Sopiiko unelmani tähän hankkeeseen on sitten eri asia.

Päiväkirja: Laitoin kokeilumielessä maalaustelineen yhteyteen postilaatikon piirustustarvikkeille. Laatikossa on myös ”Taidepaikan” päiväkirja. Ensimmäiset kävijämerkinnät on tehty heinäkuun alkupäivinä, ehkä 1.7.2019. Odotan mielenkiinnolla tulevia päiväkirja merkintöjä ja piirustuksia.

Jatkonäkymä: Työ palstallani on tässä vaiheessa tehty. Jatko on ylläpitoa vuoden 2020 syksyyn saakka. Tarvittaessa osallistun yhteishankkeiden suunnitteluun ja rahoitukseen sekä muihin yhteisiin tilaisuuksiin.

Kuvasarja kertoo palstallani tekemiä toimia ja valmistelutöitä.

9.7.2019 / Timo Huhtanen

Puisto mainoskyltti
Puisto palstajaon lähtötilanne

Palstani näyttää haastavalta

Lähtötilanne
Lähtötilanne
Kaunista ja ankeaa
Vain oma varjo seurana
Lehtien valaminen

Lintujen keho

Alustalevyjen sovitus

Alustalevyt sovitettu

Alustalevyjen värjäys

Ihmetellen miksi

Puisto lähes valmis
Pitsiä, heijastuksia
Betonikukkia
Tässä paikka taiteelle