Askel takaisinpäin

Viime vuonna tuotuun pönttöön on ilmestynyt sinitiaisperhe. Pöntön hankkiminen olikin ensimmäisen pelisiirron ensimmäinen peliliike, ja hyvältä kuulostaa sirkutus pöntön lähistöllä.

Mielessä on jo ollut seuraava vuosi, kun emme enää muuta puiston ulkonäköä, ja siksi aloitinkin jo tehdä tilaa palstalleni. Poistin lieriöistutuksen, koska mullalle oli niin vähän tilaa ja istutus jaksoi tuskin kesää loppuun asti. Puistossa on jo monenlaista valmista ja melkein valmista projektia. Itse tykkään avaruuden ja tilan tunnusta ja tuntuu, että palstalleni ei enää sovi mitään lisää.

Maalasin oranssit puutarhatuolit paremmalla maalilla. Kylmien ilmojen vuoksi kuivuminen kesti kolme viikkoa, maali kovettui vasta kun aurinko paistoi pari päivää. Lukupöytä on työn alla sekin ja kirpparilta löytyi runoja ja proosaa kesästä. Samoilla eväillä siis mennään kuin viime kesänä, paitsi että kukkaistutus joutui poistolistalle. Tervetuloa kuitenkin istuskelemaan!

En toki ole ollut jouten: olen mietiskellyt esiintymislavaa, kastellut ja täydentänyt kukkapenkkiä ja puiston siivoustalkoissa pistin Jaanan kanssa matalaksi puolet vadelmatiheiköstä. Nämä huvit ovat olleet  ihan ilmaisia, puolet pelirahasta annoin Hertsin kivipuutarhan tekoon.

On hienoa katsella palstojen edistymistä. Suunnitelmia on vielä kesken ja tänään keskiviikkokahveilla syntyi hyviä ideoita, jotka vielä pitäisi saada ehdotuksen asteelle. Nyt kun koronarajoitukset  helpottuivat, tapaaminen kahveilla kantoi hedelmää runsaasti. Itse tässä ihmettelen, saanko todella aikaiseksi ehdotuksen kukkapenkin reunakivien asennuksesta tarjoushintoineen. Sorry pelaajat, yritetään ehtiä.