Perunapellosta pohjatöihin

Kevät tuli ja meni ja palstalla päästiin puuhaamaan oikein urakalla.  Tähän mennessä ajatustyötä ja pientä siistimistä luukuunottamatta kaikki resurssit ovat menneet yhteisiin hankintoihin, mutta nyt alkoi se viimetippa lähestyä tuon oman “projektin” toteuttamiseksi.

Onneksi työnvalvonta ja apumiehet löytyi kotoa niin saatiin pidettyä tuota fyysistä etäisyyttä.

Tämä urakka aloitettiin maan jyrsimisellä pienellä puutarhajyrsimellä, hiekkainen maa antoi suht nopeasti periksi mutta kivet hankaloittivat hommaa huomattavasti. Muutenkaan tuo työ ei edennyt ihan suoraviivaisesti, suunnitelmat muuttuivat varsinaisen paikan ja tunnelman mukaan – ja hyvä niin. Alkuperäinen “ympyrä” lähestyminen olisi toki ollut huomattavasti pienitöisempi, mutta tylsempi… Ympyrän tilalle tuli mielenkiitoinen ja haastava neliö, joka vuorattiin suodatinkankaalla ja kivituhkalla, jota oli jäänyt polkujen pinnoitusten jälkeen.  Tiivistämiseen ei tarvittu koneita, vaan useat alle 36 numeron kengät hyppivät, pomppivat ja tamppasivat niin maata kuin kivituhkaakin tiiviiksi. Samat kengät olivat jo tallanneet aidanraosta polun omenapuun taakse jonne oli myös noussut maja puiston ja lähialueiden ylijäämä tavaroista. Taasen suunnitelmien muutos ja lasten käyttämän polun parannukseen;  vanhojen betoniperustusten kaivuu ylös, polun tasoitus ja valmistelu suodatinkankaalle, kivituhkalle ja mukulakivetykselle…  Lasten kanssa sitten pohdittiin myös majan parannusta, siirtoa naapuritontilta kokonaan puiston puolelle. Lapsilta tuli myös  hyviä kehitysideoita ja toiveita puistoon, joita toivottavasti pääsen kirjoittamaan lisää myöhemmin.

Näiden kuvien oton jälkeen palsta on kokenut jo paljon muutoksia ja lopullinen sijoittelu alkaa hahmottua – käykää tutustumassa paikanpäällä!