Olipa talkoopäivä!

Tällä viikolla puisto on saanut runsaasti medianäkyvyyttä, on ollut juttua lehdissä ja televisiossa ja lisääkin on varmasti tulossa. Puistomme on nyt saatu esiintymiskuosiin. Valmis se ei ole, mutta melkein…Itsellänikin on vielä hommaa jäljellä.
Viime lauantaina oli siis viimeistelytalkoot. Paikalla oli se uskollisten talkooporukka, joka tulee, kun kutsussa tarjotaan monenlaista työtä kaikenlaisille ihmisille.
Kivituhka-ja kuorikatekasat pienenivät, kun neljät kottikärryt kantoivat lastiaan palstoille. Alppiruusut ja hortensiat asettuivat multaan ja yksi vaahterakin vielä löysi kodin Kalliokadun puolelta. Pensaiden alustat siistittiin ja kuivettuva kirsikkapuu joutui vielä poistolistalle. Pieni niitty sai lisää niittykasveja. Sekin näyttää nyt jotenkin uudelta ja uskottavalta. Lisko sai upean vihreän harjan ja nyt siihen on vielä ilmaantunut asukkaita. Kestokassillinen kukkasipuleita on piilotettu multaan. Ensi keväänä kaikki sateenkaaren värit hohtavat istutuksissa. Maanantaina tuotiin hevoskastanja, joka on saatu lahjoituksena.
Talkoissa tietysti grillataan makkaraa. Grillistä levisi hyvä ja hillitty savuntuoksu, joten saimme samalla kerrottua ohikulkijoille, että grilli on kaikkien käytettävissä, kunhan tuo itse polttopuut. Hengen ravintoa edusti Alejandro Cardenas, toimittaja Meksikosta. Hän oli tutustumassa projektiimme ja aikoo siitä kirjoittaa. Keskustelu hänen kanssaan, tietysti suomeksi, oli mukavaa vaihtelua puurtamiseen.
Illan viimeinen työ oli keskusviitan pystytys. Betonivalun ja vatupassitarkastelun jälkeen viitta seisoi kukkulan laella omalla jalallaan, vähän kuin kukkulan valtauksen merkkinä. Hetki oli juhlallinen, kuin olisi vedetty lippu salkoon.
Illalla vielä levisi Facebookissa dronekuvia puistosta.
Paras talkoopäivä ikinä!